dilluns, 6 d’octubre de 2014

Mor Montserrat AbellóMor als 96 anys la poeta
Montserrat Abelló
Va ser guardonada amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 2008. encara és una veu per descobrir per a una part important dels lectors, tot i que té una connexió notable amb les generacions de poetes joves
Ara, 9-9-14
 Montserrat Abelló


La poeta i traductora Montserrat Abelló (Tarragona, 1918-Barcelona, 2014), ha mort als 96 aquest dimarts a Barcelona. Ha sigut una de les veus de la poesia catalana contemporània més singulars i d'una trajectòria més llarga. A més del seu llegat com a poeta, format per una una desena de poemaris, Abelló va ser reconeguda per les seves traduccions de la poeta nord-americana Sylvia Plath, una autora que tenir un fort impacte sobre la seva obra, i d'Ann Sexton. També va traduir a l'anglès obres de Salvador Espriu, Mercè Rodoreda, Maria Àngels Anglada, Maria Mercè Marçal i Olga Xirinacs.
L'editorial Proa va publicar la poesia completa de Montserrat Abelló el 2002: 'Al cor de les paraules. Obra poètica 1963-2002'. El seu darrer recull de poemes es remunta al 2009, 'El fred íntim del silenci' i enguany va publicar un poema inèdit amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, 'Tan sols la paraula nua'.
A la biblioteca de l'institut podeu veure una petita exposició sobre la seva vida i la seva obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada