diumenge, 2 d’octubre de 2016

PREMI PROTAGONISTA JOVE 2016
Resultat d'imatges de premi protagonista jove 2016Com cada any el nostre centre participa del Premi de Literatura Juvenil Protagonista Jove organitzat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT). L'objectiu és que els joves es llegeixen els llibres seleccionats i es constitueixin com a jurat valorant cada llibre que participa del concurs i triant el que els ha agradat més.
Aquí teniu una petita ressenya de cada llibre seleccionat. Ja els podeu trobar a la nostra biblioteca!

Categoria 13-14 anys

Adam i Thomas d’Aaron Appelfed
El llibre ens parla de les persecucions jueves per part de nazis a la Segona Guerra Mundial. En aquest cas l’autor ens explica l’experiència que ell va haver de viure per sobreviure al bosc a través de la mirada d’Adam i Thomas, dos nens jueus.

Un monstre em ve a veure de Patrick NessSembra
En Conor es desperta a les 12.07 de la nit i a la finestra de la seva habitació apareix un monstre diferent als anteriors, monstres que sempre apareixen quan la seva mare inicia una nova tanda de quimioteràpia. I és que el teix del jardí ha pres forma de monstre i les seves branques s'entesten a enredar en Conor en els seus pensaments.

L’artilleria de Mr. Smith de Francesc Puigpelat
Les tribulacions del jove Xavier, fill d'un pare enginyer feixista que, portat a les vores del riu Segre l'estiu de 1938, coneix en Mateu, un jove de setze anys del bàndol republicà per obligació. Els fets d'aquells dies històrics porten el Mateu a veure's obligat a enrolar-se a la lleva del biberó, i en Xavier, a haver de salvar-lo d'una mort segura derivada de l'arma secreta de Mr. Smith.

Magnus Chase i els Déus d’Asgard 1: L’espasa de l’estiu de Rick Riordan
 Si voleu conèixer la mitologia vikinga, si voleu descobrir com viuen de bé al Valhalla els guerrers víkings morts en batalla, si vols saber qui va és el déu Odin..., i tot allò relacionat amb els mítics guerrers de les banyes al casc, no deixis de fer passada per la primera part d’aquest jove adolescent que, gairebé per casualitat, es converteix en heroi.

Categoria 15-16 anys

Les pereres fan la flor blanca de Gerbrand BakkerRaig Verd
Els bessons Klaas i Kees i el seu germà petit Gerson juguen sovint a «Negre», un joc en què la regla principal consisteix a no obrir els ulls. Un dia, en Gerson perd la visió en un accident de cotxe, i es veurà obligat a jugar a «Negre» la resta de la seva vida.

L’efecte Calders de Santi Baró
L’estiu a Llançà l’any 1977 pot ser molt dur per en Xavier si no fos pels amics del club de l’Arca de Noè i la presència a la vila del famós escriptor Pere Calders.

La venjança dels Panteres Negres de Gemma Lienas
Tot comença quan en Daniel, un exmembre dels Panteres Negres, torna al barri. A partir d’aquí la venjança que en Baldo, cap de la colla, es guardava al pap, s’activa i s’inicia un thriller que enganxarà el lector des de la primera pàgina.

Connexions d’Elisabeh Stewart
En aquests moments se’ns fa difícil imaginar un noi o noia que no visqui lligat als mòbils. La Fiona, la Laiping i la Sylvie no són una excepció, malgrat que la seva relació amb el telèfon és molt diferent.
La Fiona, una noia canadenca, viu les conseqüències d’haver enviat una foto indiscreta al noi que li agrada. A l’altra punta de món, a la Xina, la Laiping ha començat a treballar en una fàbrica de mòbils sota unes condicions infrahumanes. Mentre, la Sylvie, una noia congolesa, intenta sobreviure a la violència generada pel comerç de coltan, el mineral necessari per fabricar un mòbil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada