Club de lectura 1r TRIMESTRE

 Resultat d'imatges de club de lectura


Com a novetat d'aquest curs 2016-2017 des de la biblioteca hem organitzat un club de lectura per als alumnes de 2n cicle (3r i 4t d'ESO) que desitgin participar-hi. La primera trobada tindrà lloc durant el mes de novembre. Tots els dilluns d'aquest mes ens trobarem a la biblioteca del centre per comentar i compartir la lectura.
Els alumnes participants del club són els següents::
 Maheen Zaheer, Mehmoona Awais, Mehk Aziz, Lupe Carrasco, Román Campos, Stephanie Canales, Reny Rodríguez, Madiha Qaisar i Naila Rana.

Dilluns, 7 de novembre

Durant aquesta sessió ens hem trobat per parlar de què és un club de lectura, del compromís que suposa i de la importància de respectar el torn de parla i les opinions de la resta de companys.
Després cadascú de nosaltres a explicat quin és el tipus de llibre que més li agrada i també quin és el seu lloc preferit per llegir.
Finalment hem establert el calendari i l'horari de les trobades que seran els dilluns del mes de novembre a les hores de lectura.

Dilluns, 14 de novembre

A la sessió d'avui hem presentat el llibre que llegirem i el seu autor. Hem formulat hipòtesis sobre l'argument del llibre a partir del seu títol i del dibuix de la seva portada. També hem visitat  la pàgina web de l'autor per conèixer les seves publicacions i la seva biografia. Finalment hem vist un booktrailer sobre el llibre i hem quedat d'acord la periodicitat de la lectura.

Presentem l'autor:


 Resultat d'imatges de el increíble caso de barnaby brocket

 Pàgina personal de Jhon Boyne

Presentem el llibre:  

Dilluns, 21 de novembre

A la sessió d'avui ens hem centrat a parlar dels personatges de la novel·la. El protagonista es diu Barnaby Brocke però en aquesta primera part del llibre l'autor ens parla sobretot dels seus pares, Alistair i Eleanor, dues persones perfectament normals que no suporten les anormalitats de cap tipus. Per això, quan neix el seu tercer fill, el Barnaby, pateixen un gran trauma perquè té una cosa que el fa especial de la resta: no pot evitar d'enlairar-se cel amunt i això el fa diferent i, per tant, segons ells, anormal. També hem reflexionat sobre el concepte de normalitat i hem arribat a la conclusió que és un concepte subjectiu ja que cada persona i cultura qualifica de normal allò que és seguit per la majoria, però això no vol dir que els que són diferents o facin coses diferents, no puguin ser considerats com a normals.

Dilluns, 28 de novembre
 
Avui hem estat parlant d'alguns dels temes que suggereix el llibre que ens han fet reflexionar sobre diversos aspectes del comportament de les persones i de la por a la diferència. Ens hem preguntat:
  • Per què els pares volen modelar els seus fills segons com ells volen que siguin?
  • Les coses que ens passen de petits marquen el nostre caràcter i el determinen?
  • Per què ens fa por la diferència?
  • Quina importància té la genètica i quina importància té l'educació en la formació del caràcter de les persones?
  • Què és ser "normal"?
  • Conèixer gent diferent, cultures diferents, maneres de viure diferents...t'obre la ment i et fa veure que el tu creies que és "normal" per altres persones pot ser que no ho sigui. 
Sessió final: dimecres, 7 de desembre

Avui hem tingut la darrera sessió del club de lectura d'aquest trimestre. Hem estat fent una valoració del llibre i, en general, a tots ens ha agradat molt. També hem coincidit que ens ha sorprès el final ja que ens esperàvem un altre desenllaç. Més avall us deixem les opinions personals del llibre. Hem celebrat el final de la lectura amb un bon esmorzar! Hem trobat a faltar el Román, l'Stephanie i la Mehmoona que no hi eren.Opinions sobre el llibre:

Reny: Me ha gustado mucho la historia. Me he pasado leyendo casi todas las tardes. Es entretenido y lo recomiendo a todo el mundo.
Maheen: Me ha gustado bastante, solo que a veces se hacía un poco repetitivo y el final ha sido la mejor parte.
Anna: A mi m'ha agradat sobretot la primera meitat del llibre. És un llibre molt interessant que ens fa qüestionar la idea de "normalitat" i la manera com jutgem els altres.
Naila: Este libro me ha gustado porque nos explica sobre cómo reacciona una familia al ver que su hijo no es como esperaban.
Mehmoona: A m'ha agradat molt el llibre. M'ha semblat molt interessant.
Mehk: Me ha gustado, es entretenido pero esperaba que el final fuese distinto.