Club de lectura 2n TRIMESTRE

Resultat d'imatges de club de lectura

Comencem el club de lectura del segon trimestre. Durant tots els dilluns del mes de febrer i el primer dilluns de març ens reunirem a la biblioteca per comentar i compartir la lectura que hem triat
Els alumnes participants del club del segon trimestre són els següents::
 Maheen Zaheer, Mehk Aziz, Lupe Carrasco, Román Campos, Stephanie Canales, Reny Rodríguez, Naila Rana, Sumaya Ahmed i Saray Benmaatouk.


Dilluns, 6 de febrer

Durant aquesta sessió hem rebut els nous companys que s'han incorporat al grup, hem recordat què és un club de lectura, del compromís que suposa i de la importància de respectar el torn de parla i les opinions de la resta de companys.
Tot seguit hem presentat el llibre que llegirem i el seu autor. Hem formulat hipòtesis sobre l'argument del llibre a partir del seu títol i del dibuix de la seva portada. També hem visitat  la pàgina web de l'autor per conèixer les seves publicacions i la seva biografia. Finalment hem vist un booktrailer sobre el llibre i hem quedat d'acord la periodicitat de la lectura.
 Resultat d'imatges de carlos ruiz zafon

Presentem l'autor i el llibre


  


Dilluns, 13 de febrer

A la sessió d'avui ens hem centrat a parlar dels personatges de la novel·la. El personatge principal es diu Max i durant els primers capítols van apareixent els diferents membres de la seva família, on sobretot se'ns descriu el seu caràcter. També hem comentat els elements estranys o misteriosos que van apareixent: el gat que adopta Irina, el vaixell negre que creu veure Max però quan torna a mirar ha desaparegut, el jardí abandonat de les estàtues, l'ambient de boira que envolta el poble on van a viure... 
 També hem reflexionat al voltant d'algunes idees que ens suggereix els primers capítols del llibre:
  • Qui ens va contagiar el gust per la lectura?
  • Notem presències quan no hi ha ningú al lloc on ens trobem? 
  • Tenim imatges gravades al nostre record de la nostra infantesa?
 
 Dilluns, 20 de febrer


Avui ens hem fixat el els noms que apareixen al llibre. Per una banda el nom de Caín, que és d'origen bíblic i que també apareix a la religió musulmana. A les dues tradicions és un personatge que ha matat el seu germà per enveja i que ha fet enfadar Déu. l?altra nom és Orpheus, el nom de vaixell enfonsat que es relaciona amb el personatge mitològic d'Orfeu. músic encantador de feres i encarregat de portar el ritme als remers dels vaixell. 
També hem reflexionat sobre alguns temes que ens han suggerit la lectura del llibre:
           -És bo dir mentides en algunes ocasions o la mentida sempre s'ha d'evitar?
           -Creieu en la Roda de la Fortuna? Després d'una època de felicitat sempre arriba una altra de mala    sort?
           -Fins a quin punt la lluna plena influeix en les nostres actuacions?


                                                       Dilluns, 6 de març 

Avui ha estat el darrer dia del club del segon trimestre. En general, a tots ens ha agradat molt el llibre. És una barreja de llibre de misteri, d'intriga, d'aventures, de terror i també hi ha una petita història d'amor. Tors hem coincidit en què el final ha estat sorprenent i que no ens l'imaginàvem. També hem fet propostes per al proper club de lectura del tercer trimestre. T'hi apuntaràs?